Omavalvonta
Omavalvonnalla hallitaan elintarvikkeiden valmistukseen, käsittelyyn ja kuljetukseen liittyvät hygieeniset riskit. Elintarvikeyrittäjän lakisääteinen velvollisuus on laatia kirjallinen omavalvontasuunnitelma. Elintarvikkeen valmistajan velvollisuudesta omavalvontanäytteiden ottoon säädetään EU:n mikrobikriteeriasetuksessa.
Oikein suunniteltu ja toteutettu omavalvonta auttaa toimijaa tuottamaan turvallisia tuotteita ja välttämään ylimääräisiä kustannuksia. Elintarvikkeen valmistajan on myös tarvittaessa osana omavalvontaa tehtävä tutkimuksia elintarvikkeen säilyvyysajan määrittämiseksi. Säilyvyystutkimukset ovat laboratoriomme erikoisosaamista. Laboratoriomme monipuolisesta analytiikkavalikoimasta toimija saa kaikki tarvitsemansa kemialliset ja mikrobiologiset analyysit.