Elintarviketutkimukset
MetropoliLab tarjoaa elintarvikealan toimijoille sekä terveysvalvontaviranomaisille monipuolisia laboratoriotutkimuksia:
- Elintarvikkeiden hygieenisen laadun selvittäminen
- Elintarvikkeiden säilyvyystestit: mikrobiologiset, aistinvaraiset ja kemialliset tutkimukset
- Tuotekehityksen tuki
- Ruokamyrkytysepidemioiden selvittäminen
- Kemiallisen koostumuksen ja ravintosisällön määrittäminen, pakkausmerkintöjen vaatimusten mukaisuus
- Vierasaineiden, kuten kasvinsuojeluainejäämien ja raskasmetallien tutkimukset
- Hivenainetutkimukset
- Allergeenit
- Vientivaatimusten täyttymisen selvittäminen
- Rehututkimukset
- Salmonellavalvontaohjelman näytteet
- Pintojen puhtauden seuranta
- Vesitutkimukset (esim. talousvesi ja jää)
Palvelutarjontaamme kuuluvat muun muassa:
- Hygieniaindikaattorimikrobit elintarvikkeista ja pinnoilta
- Kattava ruokamyrkytysmikrobien analyysivalikoima, kuten:
- Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Staphylococcus aureus
- kampylobakteerit, Listeria monocytogenes, Salmonella, STEC/EHEC, Vibriot, Yersiniat
- Norovirus, Hepatiitti A -virus
- Lihatuotteiden alkuperä/aitous esim. DNA-testi hevosenlihasta
- Elintarvikkeiden kemialliset tutkimukset, kuten:
- ravintosisältömääritykset
- laktoosi
- gluteeni ja muut allergeenit
- kasvinsuojeluainejäämäanalytiikka ja muut vierasaineet kuten PAH-yhdisteet
- raskasmetallit, hivenaineet
- lisäaineet
- säteily
- Rehunäytteiden salmonellatutkimukset
- Alkutuotannon Salmonella- ja EHEC -tutkimukset